
Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o upravené otevírací době Pardubického studia dne 18.5.2023
17.05.2023Máme tu první část z naší série o kuchyňských linkách. V první části se dozvíte, že základem úspěchu je plánování. Zjistíte, jak by měla být kuchyňská linka tvořena a jaké jsou kuchyňské zóny.
Každá kuchyňská linka je závislá na specifických požadavcích každého z nás a hlavně na daném prostoru, který není nikdy stejný. Vše se dá zvládnout, ale opravdu vyhráno má člověk, který začíná plánovat již v prvopočátku stavby či rekonstrukce. První věc, která by měla být vymyšlena, je správné dispoziční řešení celého prostoru a až po jeho navržení bychom měli provádět stavební či jiné instalační úpravy. Není vůbec jednoduché vymyslet správné dispoziční řešení, o to je to složitější, pokud máme již dané instalační vývody, ale každý zkušený projektant by si měl s daným prostorem poradit.
Kuchyňská linka by měla obsahovat pět základních zón uspořádaných ve správném pořadí. Jsou jimi zóny: ZÁSOBY, UKLÁDÁNÍ, MYTÍ, PŘÍPRAVA a VAŘENÍ PEČENÍ. Základem těchto zón je plynulá práce a pohodlí v kuchyni, dostatek úložného prostoru a vysoký komfort pohybu.
V této zóně bychom měli skladovat veškeré potraviny. Ať se jedná o konzumní potraviny v chladničce či trvanlivé potraviny ve „spížové“ části (rýže, těstoviny, cukr, mléko apod.)
Další zónou je ukládání. Zóna slouží k ukládání talířů, sklenic, hrníčků, popřípadě i příborů. Zároveň by pracovní deska v této části měla sloužit pro odklad potravin ze zóny zásob.
Zóna mytí je zónou „špinavou“. Nedílnou součástí této zóny je dřez, odpadkový koš pro třídění odpadu, myčka a také úložný prostor pro veškeré potřeby k mytí a úklid (tablety do myčky, houbičky, lopatka, apod.) V této zóně bychom potravinu měli omýt a zbavit veškerých obalů či slupek.
Přípravná zóna by měla být největším pracovním prostorem tzn. hlavní pracovní zónou. Zde by se měly potraviny připravovat k další úpravě. Zároveň by měla sloužit pro odklad jak ze zóny MYTÍ tak ze zóny VAŘENÍ PEČENÍ. Přípravná zóna by měla být dostatečně velká, aby u vedlejších zón byl neomezující prostor pro práci. V této části ukládáme například nože, prkénka, plastové misky, zapékací misky, ale i koření či jiná dochucovadla pro samotné vaření.
Zde bychom měli naše připravené potraviny tepelně opracovat. Neměla by zde chybět varná deska, trouba, mikrovlnná trouba a odsavač par. V úložném prostoru skladujeme veškeré hrnce, pánve, pokličky, plechy a pracovní příbory jako jsou různé obracečky, vařečky apod.
V další části se dozvíte nejčastější tvary kuchyní v návaznosti na kuchyňšké zóny.
Na našem eshopu naleznete široký sortiment domácích vestavných i volně stojících spotřebičů,
bytových i kuchyňských doplňků a kuchyňského vybavení světových značek
(Miele, Siemens, Bosch, Electrolux, AEG, Liebherr, Blum, Amica, Beko...) s výdejním místem v
Pardubicích. Vše s jistotou originální české distribuce a bezkonkurenčních cen.
pokračovat na alin-eshop
Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o upravené otevírací době Pardubického studia dne 18.5.2023
17.05.2023Při zakoupení setu spotřebičů Siemens Studioline v hodnotě 90.000,- Kč od nás získáte jako dárek dřez a baterii v hodnotě 10.000…
15.03.2023Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o vánočním provozu našich studií.
15.12.2022
Naše firma ALIN-MODERNÍ BYT s. r. o. má dnes již téměř dvacetiletou tradici. Využijte naši vlastní truhlářskou dílnu, vysokou kvalitu výrobků se 7letou zárukou a 3D návrhy interiérů zdarma!